elEconomista.es

CANAL 33

CANAL 33

 • Lunes, 21 de Enero de 2019
  00:37Berlin 1936: el Somni Olímpic de Hitler

  Aquest docudrama ens acosta als Jocs Olímpics del 1936 a l'Alemanya nazi des del punt de vista de dos protagonistes contemporanis: Gretel Bergmann, una atleta jueva molt prometedora, i Wolfgang Fürstner, un oficial de l'exèrcit que tenia l'encàrrec de construir una Vila Olímpica per als atletes que participarien en les diferents competicions. Tots dos havien posat grans esperances en els Jocs Olímpics, per raons diverses, però les circumstàncies polítiques van fer que aquell esdeveniment es convertís en un autèntic malson. Aquesta producció alemanya ens mostra com el règim nazi va aconseguir transformar un gran esdeveniment esportiu com la celebració d'uns Jocs Olímpics en un mitjà propagandístic molt eficaç.

  02:05Expedició Al Rift Valley

  (Capítol 3: Els guerrers de la pluja) En Loïc i en Geoffroy, que encara són a les grans planes del rift de Tanzània, s'interessen pel nomadisme. Què empeny els pobles a migrar i com és que avui ja no poden fer-ho? La recerca d'aigua, de menjar i d'un entorn generós és l'objectiu principal d'aquesta migració ancestral. L'explosió demogràfica i la falta de pastures frenen aquesta pràctica tan antiga. Els dos germans passen la nit en una "boma" massai on aprenen els canvis que aquest poble llegendari ha de fer per subsistir. Però què passarà amb aquestes tradicions comunitàries basades en el costum de compartir-ho tot i en ritus d'iniciació on la naturalesa imposa la seva llei?

  02:31Expedició Al Rift Valley

  (Capítol 4: Gana vora el riu) Aquest episodi transcorre a les ribes del riu Tana, que neix a les muntanyes de Kènia i desguassa a l'oceà Índic. En Loïc i en Geoffroy hi van per descobrir com dues comunitats, els agricultors sedentaris i els pastors nòmades, conviuen i comparteixen un mateix recurs: el riu. A pesar de l'abundància de recursos, aigua del riu i terres fèrtils, les dues comunitats pateixen escassetat d'aliments. Entre els factors que ho expliquen hi ha un estat incapaç d'ajudar el seu poble, les sequeres i uns pagesos i uns pastors impotents i sense mitjans per enfrontar-se a la nova realitat de la globalització. Per no morir de gana es veuen obligats a anar-se'n a viure a les ciutats i deixen a la seves terres un recurs abundant i no prou explotat.

  02:57La Fúria Dels Elements

  (Capítol 2: L'aigua en totes les seves formes) L'aigua és essencial en els fenòmens meteorològics, sobretot perquè es pot presentar en formes molt diverses i això fa que pugui actuar de maneres molt diferents. Gràcies als experiments que ens presentarà Richard Hammond en aquest episodi, sabrem, per exemple, si els núvols pesen, descobrirem per què la pluja cau sempre en forma de gotes, veurem si la pedra d'una pedregada és gaire dura i comprovarem a quina velocitat pot arribar una allau.

  03:46Viure Als Pirineus- a Banda I Banda

  (Capítol 9: Eva Martínez-Picó i Ximun Accocéberry - Hivern)

  04:38La Cuina de Rachel Khoo: Cuines del Món

  (Capítol 5: Estocolm) En aquest episodi, la Rachel visita la moderna capital de Suècia, Estocolm, amb la intenció de descobrir per què la cuina escandinava està tan de moda actualment. Visita un dels restaurants més moderns de la ciutat que ofereix un plat de cérvol. Basant-se en les pastes de canyella tradicionals, elabora a Londres unes pastes salades, a més d'un bistec de cérvol amb puré d'api-rave, móres confitades i pètals de pastanaga, i finalment un pastís Mazarin de nabius i gerds, inspirat en una melmelada de nabius d'un supermercat suec.

  05:02La Cuina de Rachel Khoo: Cuines del Món

  (Capítol 6: Les illes dels Princeps) En aquest episodi, la Rachel visita les illes dels Prínceps, un petit arxipèlag d'illetes al mar de Màrmara, on la gent d'Istanbul s'escapa per fugir del bullici de la ciutat. En un ambient relaxat, agafa un vaixell i visita un lloc on sembla que el temps s'hagi aturat. Descobreix una cafeteria bohèmia amb una cuina molt petita que li resulta molt familiar, però en treu moltes idees inspirades en la cuina turca. Quan se'n torna a Londres, prepara un meze de navalles, uns cargols de pasta fil·lo amb carbassa i un pastís de pistatxo, iogurt i magrana.

  05:27Thalassa

  (Capítol 161: L'artista i el mar)

  05:47Videoclips Catalans

  21:55Xoc D'anhels 1918-1939

  (Capítol 3: Decisions) La situació econòmica a Europa és molt precària, bona part de la població passa gana. A Itàlia els treballadors fan vaga, com bé pot comprovar l'empresari Silvio Crespi. A Alemanya, les fraccions comunistes ocupen fàbriques per protestar contra les condicions laborals, però què ha de fer en Hans ara que espera una segona criatura? La May mira de compaginar la seva feina com a secretària amb un compromís amb el moviment anarquista cada cop més actiu. Per la seva part, l'actriu Pola Negri gaudeix dels seus èxits al cine alemany però la situació política li farà replantejar l'oferiment de fer el salt al nou món, opció que també se li obre a la soldat Marina Yurlova, malgrat el seu desacord amb tot allò que suposa un engany.

  22:5260 minuts

  Les Filipines, l'engranatge de la vilència Les Filipines s'han tornat un infern per als narcotraficants. Des que va sortir elegit president el 2016, Rodrigo Duterte ha declarat la guerra als traficants i ha donat carta blanca a la policia i a l'exèrcit per abatre els sospitosos. Aquest documental segueix les operacions de les forces de l'ordre i explora els baixos fons de Manila per presentar la tasca incansable dels que ajuden els més desafavorits i, especialment, els nens del carrer.

  23:4260 minuts

  El preu real El preu de la roba que ens posem no para de baixar des de fa dècades, mentre que els costos humans i mediambientals han crescut de forma espectacular. "El preu real" és un documental innovador que busca explicacions al fenomen de la moda presta i ens convida a pensar en quin és el preu real de la roba que comprem i ens posem. Filmat en països de tot el món, ens ofereix el contrast entre el glamur de les passarel·les i la sordidesa dels tallers on es confecciona la roba que inunda les botigues occidentals.

 • Martes, 22 de Enero de 2019
  00:33Xoc D'anhels 1918-1939

  (Capítol 3: Decisions) La situació econòmica a Europa és molt precària, bona part de la població passa gana. A Itàlia els treballadors fan vaga, com bé pot comprovar l'empresari Silvio Crespi. A Alemanya, les fraccions comunistes ocupen fàbriques per protestar contra les condicions laborals, però què ha de fer en Hans ara que espera una segona criatura? La May mira de compaginar la seva feina com a secretària amb un compromís amb el moviment anarquista cada cop més actiu. Per la seva part, l'actriu Pola Negri gaudeix dels seus èxits al cine alemany però la situació política li farà replantejar l'oferiment de fer el salt al nou món, opció que també se li obre a la soldat Marina Yurlova, malgrat el seu desacord amb tot allò que suposa un engany.

  01:25Criminals Per Naturalesa

  (Capítol 2: John Dillinger contra Sam Cowley) John Dillinger va ser possiblement l'atracador de bancs més cèlebre dels Estats Units. Després d'una estada a la presó en què es va formar com a delinqüent, va iniciar una carrera criminal meteòrica que el convertiria en un personatge famós, a l'altura de les estrelles del cinema de l'època. Les seves espectaculars fugides van provocar la humiliació i les ires de l'FBI, que finalment va aconseguir abatre'l.

  02:11La Creu I la Pistola

  "La creu i la pistola" Dirigit per Jesús Garcés Lambert i produït per GA&A Productions en coproducció amb ZDF/ARTE. Durant dècades, una institució per a la qual la santedat de la vida ho és tot ha estat estretament lligada a una organització que té com a activitat diària la mort. I a l'altar d'aquesta nefasta aliança, la sang dels innocents. Fins al juny del 2014, quan el papa Francesc excomunicava tots els mafiosos per primera vegada en la història de l'Església. Indignat, en gran mesura per l'assassinat d'un nen de 3 anys, el pontífex podria haver actuat de manera precipitada, mossegant més del que realment pot mastegar. El papa més popular en molts anys es troba en un moment decisiu i l'èxit de la seva croada contra la màfia revelarà si realment el canvi és factible. "La creu i la pistola" ("The cross & the gun") mostra com en són de boiroses les línies vermelles que l'Església catòlica ha posat a la màfia, que seran molt difícils de respectar; revela com de profundament religiosos són els mafiosos i com la màfia utilitza la religió per promoure la seva agenda. Alhora, el documental posa de manifest que l'Església i la màfia han constituït sovint un matrimoni de conveniència la fortuna del qual depèn encara avui, en moltes parts d'Itàlia, més de la col·laboració i el compromís que de la confrontació. Amb l'ànima de l'Església catòlica en joc, aquesta investigació es pregunta si es pot afirmar amb rotunditat que Francesc ha guanyat la guerra contra el crim organitzat. Aquell juny del 2014, Francesc va visitar Calàbria, regió empobrida i llar de la màfia italiana més potent i alhora més desconeguda, la 'Ndrangheta. Hi va anar per conèixer la família de Cocò Campolongo, un nen de tres anys que va morir quan es va interposar en el camí dels assassins del seu avi. La reacció vehement de Francesc va sorprendre tothom, inclosos els seus mateixos col·laboradors: "La 'Ndrangheta és l'adoració del mal i el menyspreu pel bé comú. Els mafiosos no estan en comunió amb Déu. Són excomunicats!" Només una setmana més tard, a la localitat calabresa d'Oppido, una processó amb una estàtua de la Mare de Déu es va aturar davant la casa d'un cap local de la 'Ndrangheta que acabava de sortir de la presó. Indignada, la policia va abandonar l'escena. El clergat no ho va fer, tot i que l'Església i la màfia són ara oficialment enemics.

  03:02Alaska Salvatge

  (Capítol 2: Estiu) L'estiu a Alaska avança ràpidament i està marcat per l'allargament del dia, fins al punt que, a l'extrem septentrional de l'estat, el sol pràcticament no es pon. Un dels esdeveniments més importants de l'estació és la remuntada del salmó, de la qual s'aprofiten els ossos i també els humans. És una època d'una gran abundància, en què tant els animals com les persones miren d'acumular el màxim d'aliment per a l'hivern, que no trigarà a arribar.

  03:52La Sonrisa del Sol

  Des de fa anys, universitats de diversos països han dut a terme importants estudis climatològics sobre el planeta. Han arribat a moltes conclusions, una de les quals és que hi ha un lloc privilegiat on es gaudeix d'un dels millors climes del món: les illes Canàries. Prop de 300 habitants de la comunitat inuit viuen en aquest poblet situat a 60 quilòmetres del cercle polar àrtic. L'antropòleg Francesc Bailón ha viatjat unes quantes vegades fins aquest desert gelat per estudiar la seva forma de vida i la seva cultura. Però, en aquesta ocasió, el viatge té una finalitat insòlita i sorprenent: què passaria si alguns inuits, acostumats a unes condicions extremes, passessin uns dies en el millor clima del món?

  04:16A Taula

  (Capítol 11: A Malta) Més del 90 per cent de la població maltesa habita en nuclis urbans i les tradicionals famílies extenses estan desapareixent. Ruben Chetcuti i la seva dona, Mariella, s'oposen a aquesta tendència. L'alegre parella té quatre fills i, malgrat que van una mica justos de diners, Mariella ha decidit agafar-se una excedència de la seva feina com a mestra. Es planteja donar classes particulars per ajudar a arribar a final de mes, mentre que Ruben conrea oliveres, vinyes i verdures a l'hort. Aquest episodi ens acosta la història de dues persones que cerquen la felicitat en el cercle tancat de la seva família, en un context de pobresa infantil i creixent urbanització a Malta.

  04:42A Taula

  (Capítol 12: A Flandes) Temps enrere era habitual veure'ls amunt i avall per tot el litoral belga. Ara els pocs que encara mantenen l'ofici es troben a Oostduinkerke: pescadors a cavall, equipats amb un impermeable groc i galopant entre les ones per capturar minúscules gambetes grises. Eddy D'Hulster pertany a aquesta raça en extinció. Quaranta anys fa que cavalca entre les onades, gairebé els mateixos que el seu company Johan Vandendriessche, pescador, ferrador i entrenador de cavalls. Juntament amb el seu fill Dominique, Johan entrena cavalls de tir, animals forts i pesants, especialment adequats per muntar al mar i sortir a pescar gambeta. Aquests crustacis deliciosos són un pilar de la cuina flamenca i apareixen en diversos plats regionals, com ara les patates farcides. També fan de gustós aperitiu d'una altra delicatessen local: plaing in het groen, és a dir, anguiles amb herbes verdes.

  05:08A Taula

  (Capítol 13: A Hercegovina) Damir Ugljen, universitari, és un apassionat dels salts de pont. Al seu poble natal de Mostar, saltar del pont antic, la icona de la ciutat, és una tradició secular. Damir i els seus amics l'aprofiten com a modalitat poc habitual per finançar-se els estudis. A l'estiu s'hi estan fins a vuit hores al dia oferint salts als turistes a canvi d'un petit donatiu. Quan no està "de servei" al pont, Damir visita la seva àvia i cuinen plegats. L'àvia li ensenya a fer uns bons "jalan dolma", uns farcellets de fulla de vinya. El seu secret consisteix a afegir-hi molta ceba tendra i molta menta de bou.

  05:33Thalassa

  (Capítol 132: La llacuna de Marccedí)

  05:48Videoclips Catalans


Más vistos
Ayer
Mes
Año
Más vistos TDT
Ayer
Mes
Año
 • Programa Espect. %
  Cine / el fuera de la ley 657.000 4,0
  Big bang 550.000 2,9
  Big bang 491.000 2,7
  La que se avecina / un topo,un torero leon y un espetero a la fuga 487.000 2,6
  Cine / el halcon y la presa 486.000 3,2

  Ver todos

 • Programa Espect. %
  Cine / el bueno,el feo y el malo 831.000 5,3
  Futbol:liga espaÑola / celta vigo-ath.bilbao 825.000 4,5
  Cine / la muerte tenia un precio 809.000 6,3
  Futbol:copa del rey / barcelona-levante 789.000 4,3
  Cine / rambo 3 749.000 4,4

  Ver todos

 • Programa Espect. %
  Cine / el bueno,el feo y el malo 831.000 5,3
  Futbol:liga espaÑola / celta vigo-ath.bilbao 825.000 4,5
  Cine / la muerte tenia un precio 809.000 6,3
  Futbol:copa del rey / barcelona-levante 789.000 4,3
  Cine / rambo 3 749.000 4,4

  Ver todos

Copyright 2006-2016, |